7.11.06

DokaPimiö on hollanniksi doka, joten onkohan pimiöily sitten dokailua? Vietimme illan ilfochromien parissa ja saimme tällä kertaa aikaiseksi pelkkää sutta! Odotuset olivat korkealla, sillä teimme kuvia 6x6 -dioista (sellaisia otetaan Oikeilla Kameroilla), mutta jotain oli tällä kertaa pielessä. Vedokset ovat elottomia, värittömiä, sanalla sanoen huonoja. Kurjaa on, että emme tiedä syytä. Suurennuskoneen linssi kehno? Valovuotoa? Kemikaalit vanhenivat supernopeasti? Jotain muuta, mitä? Äsh. Monta purkinpyöritystuntia ihan hukkaan.


2 kommenttia:

  1. Ah oikeita kameroita... *nostalgisena muistelee kaapissa pölyttyvää Pentaxiaan*    Olin saada sydärin kun jokin aika sitten sain tietää ettei mustavalkoisia filmejä enää kehitetä liikkeissä muutoin kuin samalla automaatisoidulla tekniikalla kuin värikuvia, eli hyvästi kontrastit jne. Kyselin sydän syrjällä mitäs nyt, ja käskivät kehittää itse. Nyyh.

    VastaaPoista
  2. Jeps. Mä olen miettinyt, että pitäisikö ostaa pakastin täyteen filmiä, jos ne vaikka kohta lopettavat sen valmistuksen kokonaan. Mutta mustavalkofilmien kehittäminen itse onnistuu muuten helposti kotonakin! Siihen ei tarvita kuin pimeä kylppäri, vähän kemikaaleja ja tiivis purkki. Tulos on yleensä parempi kuin massakehittämöissä joka tapauksessa.    Vedosteluun tarvitaan sitten se suurennuskoje. Joka pitäisi varmaan kanssa hankkia itselle jostain käytetyn kameraroinan kaupasta.

    VastaaPoista