1.11.06

Hirmuiset myksytMeillä oli lukiossa maantiedonope, jolla oli monta eri tapaa kirjoittaa väärin sana 'myrsky'. Yhdessä samassa kalvossa oli muistaakseni hirmumyksyt, hirmumyrkyjen tuhovaikutuket jne. Meillä oli viime yönä varsinainen myksy. Tuulen nopeus oli kai jotain 32 metriä sekunnissa pahimmillaan, ja aika pahalta meno kuulostikin. En saanut unta, koska talo natisi lujaa liitoksissaan, ja katto kolisi ja rytisi. Tuolla yläkerrassa olisi tarvinnut korvatulpat.

Myksy toi mukanaan kylmää ilmaa. Tänään on satanut rakeita muutamaan otteeseen, ja pahimmillaan lämpötila oli vain viisi astetta. Niin kylmää meillä ei viime vuonna ollut keskitalvellakaan kuin aniharvoin. Nyt sentään on noussut kahdeksaanm ja tuulikin on laantunut. Keli on kuitenkin juuri sopiva sisällä istumiseen. Pelasin Civilizationia ja voitin valloittavalla kulttuurillani zulut ja persialaiset. Pakersin jonkin aikaa historiankirjoituksen historian parissa. Luin eteenpäin Robert Fiskin supermielenkiintoista suurteosta The Great War for Civilization - The Conquest of the Middle East. Suunnittelen myös esseiden kirjoittamisen suunnittelun aloittamista.

Nederpolitiikkaan ei kuulu paljon uutta. Pääministeri Balkenende ehdottaa, että koulu alkaisikin jo kolmevuotiaana entisen neljän sijaan. Ensimmäinen vuosi olisi "pakollista leikkimistä", jonka tarkoitus on sosiaalistaa tenavat tulemaan toimeen toistensa kanssa. Kauhean aikaisin täällä pitää alkaa olla osallistuva yhteiskunnan pikku osanen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti