18.11.06

Keilaa ja politiikkaaHuomasin, että keilaillessa tarvitaan lihaksia, tai ainakin joku syy siihen täytyy olla, että tänään ovat lihakset kipeinä. Tein pari kaatoa ja monta ränniheittoa. Kivaa oli. Illallisruokakin oli erinomaista, söin jotain palestiinalais-libanonilaista alkuruokaa ja kreikkalaista pääruokaa. Illan edetessä meidän pöytämme taisi olla ainoa, jossa ei polteltu vesipiippua.

Puhuimme hetken politiikkaakin, ja olin hieman yllättynyt, kun kahdeksan hengen pöytäseurueestamme vain kolme tiesi Hollannin pääministerin nimen. Sitten muistin taas tajuta, että kaikki eivät voi olla kiinnostuneita samoista asioista kuin minä.

Jatkoille menimme englantilaiseen pubiin, jossa oli kallis olut ja musiikki aivan liian kovalla. En jaksanut kauaa, vaan lähdin hyvissä ajoin kotia kohti. Ainakin niin kuvittelin, mutta raitiovaunut ja bussit olivatkin jo lopettaneet yöltä. Otin sitten taksin Delftiin asti - virhe! hirveän kallista, olisi pitänyt matkustaa Haag Centraalille ja mennä sieltä junalla. Keskustelimme irakilaisen taksikuskin kanssa Irakista, arabian kielestä, Ciscon raudasta, softapalomuureista, maahanmuuttajan alkuvaikeuksista ja Norjasta.

Edit: Ai niin, vielä pubissa ollessani juttelimme elokuvasta Paha maa, joka pyörii nyt elokuvateattereissa Hollannissa. Leffahan on varmasti ihan hieno ja hyvin tehty, ja takuulla vaikuttava, mutta.. Elokuvahan on jaettu episodeihin, joiden nimet ovat työttömyys, viina, kirves, perhe, lumihanki, poliisi. viimeinen erhe. Siinä elokuvassa näyttää olevan ikuinen hyhmäinen marraskuu, ja kaikilla paha olla. Sen elokuvan Suomea minulla ei ole yhtään ikävä. Sen elokuvan Suomesta olen mielelläni 1500 kilometrin päässä. Expattina varaan itselleni oikeuden ajatella vain sitä Suomea, jossa on kesäkuu ja valoisat yöt, tai sitten sitä, jossa joulurauha julistetaan parvekkeelta. Jooko?

4 kommenttia:

 1. Haa, nyt kuulin siis miten ilta jatkui ravintolan jälkeen!

  No, onneksi menin kotiin enkä tullut pubiin. En tykkää paikoista joissa musiikki soi liian kovaa.

  Voi sua, tuli varmaan aika kallis taksimatka!!!!

  Toivottavasti keskustelu kuskin kanssa oli antoisa. Ainakin ehditte pitkän matkan aikana käsitellä paljon aiheita!  En ole nähnyt tuota elokuvaa mutta ajattelen kuten sinäkin. Olen varannut itsellenikin oikeuden sulkea tuollaisen SUomen pois mielestäni.

  VastaaPoista

 2. Ne muut jäivät vielä jatkamaan, tiedä vaikka olisivat vaihtaneet toiseen pubiin. Oli kiva tavata!

  VastaaPoista
 3. Paha maa-leffan katsoin kesällä suomessa ollessani,enkä suosittele sitä kenellekkään. Hirveän huono ahdistava olo oli koko leffan ajan ja jälkeenpäin oli pakko katsoa jotain piristävää ja keveätä,jotta ahdistuksesta pääsi eroon.

  En ymmärrä miksi juuri tuo leffa on tänne valittu,siinä ei totisesti niitä suomen hyviä puolia vaalita.

  VastaaPoista

 4. Tällä kertaa ilta pysyi aisoissa ja lähdimme taksilla kotiin jo klo 2.30. Siinä samassa pubissa notkuttiin ja tänään on kurkku kipeä kun piti huutaa kovaa että keskustelu sujui. Mulle taksikyyti oli tosi edullista kun ensin poisjääneet löivät taas käteen niin paljon ylimääräistä että hyvin riitti maksuun ja jäi ylikin. Jäin muuten yhden kierroksen velkaa niin että otetaan pian uusiksi :-)

  VastaaPoista