22.11.06

Vaalit medioissaGuardian kirjoittaa toiveikkaana, kuinka Hollanti saa rohkeutensa takaisin. BBC:n mukaan hollantilaiset äänestävät hämmentyneinä. Dutchnews kertoo, että klo 14 mennessä 31% on jo käynyt äänestämässä. Volkskrantissa mainitaan, että oppositiojohtaja Wouter Bos joutui palaamaan takaisin kotiin noutamaan äänestyslappuaan.

Lisäilen tähän linkkejä ehtiessäni. Tulosseurantaa ja muuta löytyy myös European Tribunesta.

Lisäys: Independent keskittyy hajanaisiin äärioikeistopuolueisiin. Artikkelissa kerrotaan muunmuassa kuinka Marco Pastors vertaa islaminuskoisten suvaitsemista natsien suvaitsemiseen 30-luvun Saksassa.
Pääartikkelissa kerrotaan, kuinka Hollanti on siirtynyt kauas vapaamielisyydestä ja suvaitsevaisuudesta. Toisin kuin Hesari, Independent on huomannut, että näissäkin vaaleissa iso teema on maahanmuuttajien "sopeuttaminen" ja islam. Lehti ei myöskään jaa Guardianin toiveikkuutta näiden vaalien käännekohta-asemasta Hollannin asenneilmapiirissä.

Telegraaf kertoo, että joillakin äänestyspaikoilla on ollut ongelmia äänestyskoneiden kanssa, mutta äänien hukkaanmenoa ei ole tapahtunut. Kello 16 mennessä lähes puolet äänestäjistä oli käynyt uurnilla. (Minusta hämmästyttävää, ottaen huomioon, että tänään on normaali työpäivä.) Algemeen Dagblad rikkoo vaalisalaisuuden ja kertoo, että pääministeri Balkenende äänesti Maxime Verhagenia.

2 kommenttia:

 1. Minä luulin että töistä saa lain mukaan vapaata jotta pääsee äänestämään. Olisko niin vai olenko taas käsittänyt väärin?  Vein poikia tänään parturiin ja siellä puhuin miesturparin kanssa pitkään näistä vaaleista.

  Hänellä oli muutamia aika rajuja mielipiteitä kuten esim, että Hollanti maksaa "kaikenmaailman kuluja EU:n takia ja muut maat ottavat kaiken hyödyn irti"...  Olin ihan että niin mitä maksaa, mitä etuja...mutta

  ei hänestä oikein saanut selkoa kun puhui niin paatoksella ja englanti alkoi kadota samaa tahtia kun paatos nousi.

  VastaaPoista
 2. Voi hyvinkin olla - selittäisi, sillä kai kaikki tahtovat töistä pois käymään äänestämässä!  Kaikissa maissa näemmä kuvitellaan, että ovat ainoita nettomaksajia, ja kaikki muut kuppaavat kaiken hyvödyn.. Olen kuunnellut samaa jo Italiassa, Suomessa ja Hollannissa.

  VastaaPoista