25.11.06

ja jonakin aamuna ennen sarastustaVai niin. Juicekin on sitten poissa. Kuten varmaan lähes kaikki ikäiseni suomalaiset, olen minäkin kuullut ja kuunnellut Juicea pienen ikäni. Olenhan sitä sukupolvea, jonka koulun musiikinkirjassakin oli Viidennentoista yön sanat. Lapsena emme saaneet ystävän kotona kuunnella yhtä tiettyä levyä, siinä kun oli rumia sanoja - rock and roll and blues and jazz, kiss my ass - ja muistan, kuinka mietimme, että mikä se jumpperi oikein on, mikä Marilynin piti riisua. Vähän isompana kotibileissä soi Juice viimeistään siinä illan laskuhumalaisessa yhteislauluvaiheessa. Selvin päin koetimme harmonisoida Lääninmurhaajaa, mutta kvartetistamme toinen puolikas ei oikein saanut sävelestä kiinni. Vielä myöhemmin erään 18-vuotiaana kuolleen kaverin hautajaisten jälkeen lauloimme 3:30 (tänään liikenteessä kuolee jonkun teräsvartalo. vieläkö meillä on kaljaa?)

Lavalla näin Juicen muutamia kertoja. Muuten vain kerran, Tampereella asemaravintolassa, kovin sairaan näköisenä jo silloin, viitisen vuotta sitten.

Radio Helsinki kuulemma soittaa huomenna kovasti Juicea. Kuuntelisin, jos en olisi koko päivää Amsterdamissa.


4 kommenttia:


 1. ...ei elämästä selviä hengissä...

  VastaaPoista

 2. Toi oli joo mun eka otsikkovaihtoehto, mutta hylkäsin liian ilmeisenä.. :-P

  VastaaPoista

 3. No päädyit parempaan. Mutta kliseetkin on joskus niin totta.

  VastaaPoista
 4. Lapsuuteni Suomessa 1960-1970 luvuilla ei juurikaan ollut toisinajattelijoita - jollei fasismin kanssa treffailleen taistolaisuuden edustajia lasketa, ja heitä ei lasketa - ja Juice oli heistä yksi suurimmista, sitä ei vain enää muisteta.  Yhdessä Juicen runossa muuten on tälläinen säepari:

  Miltä sinusta tuntuu jäädä lauseeksi lauluun,

  jota öristään nuotin vierestä?

  VastaaPoista