29.11.06

Toinen päivä IDFA:ssa


Ilta meni vähän pitkäksi, mutta nousin silti hyvissä ajoin aamulla ja lähdin Amsterdamiin dokumentteilemaan. Päivän elokuva oli Married in America 2, jossa vuonna 2001 naimisiin menneet parit kertoivat, mitä heille nyt kuului. Tykkäsin kovasti! Pidän avioliitoista, varsinkin omastani, mutta muidenkin ovat usein kiinnostavia, ja keskenään kovin erilaisten pariskuntien ihmissuhdepähkäilyä jaksoi katsella ja kuunnella. Pari juttua kyllä rävähti silmille: lähes kaikki dokumentin ihmiset olivat kovasti ylipainoisia, lähes kaikki pariskunnat kävivät kirkossa ja pitivät uskontoa hyvin tärkeänä osana elämää, lähes kaikilla oli vähän hemmetin iso auto.

Huomenna sitten ihan erilainen dokumentti.

Filmin jälkeen kävin linssikeitolla ja palloilin Jordaanissa ja keskustassa ottamassa hieman valokuvia. Amsterdam on megapop. Tällaisen joulukalenterikuvan sain aikaiseksi:

Amsterdam in HDR

Illalla sain vielä valmiiksi pari opiskelujuttua. Kaikin puolin erinomainen päivä. Kummasti sitä aurinkoinen sää kohottaa mielialaa.7 kommenttia:


 1. Hei taahan on ihan tajuttoman hieno kuva! Ikkunat, heijastukset, tyypit ovella - tosi paljon katseltavaa ja kaikki kaunista.

  VastaaPoista

 2. Kiitos! Ne tyypit olivat sijoittuneet just sopivasti. Tänään oli hyvän valon päivä.

  VastaaPoista
 3. "lähes kaikki dokumentin ihmiset olivat kovasti ylipainoisia, lähes kaikki pariskunnat kävivät kirkossa ja pitivät uskontoa hyvin tärkeänä osana elämää, lähes kaikilla oli vähän hemmetin iso auto"  Sellaistahan täällä ;)  Kuulostaa tosi mielenkiintoisilta filmifestareilta!

  VastaaPoista

 4. Oletko ihan varma, että kuvassa ei ole piparkakkukaupunki?

  VastaaPoista
 5. Anna: Se on tosi hyvä festari! Harmittaa, etten jaksa katsoa kolmea dokkaria illassa - jää niin paljon näkemättä. Tänään chileläinen filmi.  Ida: kiitos ideasta, piparkakkutalo Amsterdamin malliin voisikin olla hauska haaste.. Parasta siinä on, että sen _pitää_ olla vino!

  VastaaPoista

 6. Kiitos taas hienosta taustakuvasta! Tämä ilahduttaa varmasti ainakin koko joulukuun. Duuniin onkin jo hankittu joulukalenteri, jonka avaaminen aloitettiin jo 20.11. Kalenteria auotaan tietenkin 24:stä alaspäin, jotta joka päivä sitten tietää, kuinka monta päivää on vielä joululomaan! Suosittelen. Tänä vuonna sijoitimme porukalla superhienoon Kinder-kalenteriin.

  VastaaPoista
 7. Tuosta kuvasta löytyy sitten oikein isot versiot Flickristä (klikkaamalla pääsee, kuten varmasti huomasit, ja sitten all sizes).  Meillä ei ole vielä joulukalenteria. Pitäisi varmaan askarrella.

  VastaaPoista