14.11.06

PuhkimpiKiitoksia unensaantivinkeistä. En ole vielä ehtinyt niitä ihmeemmin pähkäillä. Viime yönä nukuin ehkä viitisen tuntia ja olin kovasti väsy tänäänkin. Tenavatkin olivat kränäpäällä, tai ainakin toinen. Oli ehkä tulossa kipeäksi. No, tässä lastenvahdinta tältä erää. Tuli nähtyä hollantilainen koulu ja pikkulasten päiväkerho. Tänäänkään en selvinnyt kuivana kotiin; sade iski kotiintulomatkalla ja loppumatkasta oli jo vaikea nähdä eteensä pyöräillessä.

Eilen muuten polkiessani kotiinpäin näin aika ikävän kaatumisen. Ajoin Delftissä puiston ohi ja katselin puissa istuvia naakkoja. Silmäkulmastani näin, että vastaantuleva pyöräilijä katseli niitä myös. Sitten kuuluikin jo iso rysähdys, ja vastaantullut oli fillarinsa kanssa kyljellään kadussa. Refleksinomaisesti äkkijarrutin ja huusin aivan väärällä kielellä "Oj, är ni OK?" Alkuhämmennyksen jälkeen tajusin vaihtaa kieltä ja autoin kaatunutta rouvaa tarkistamaan vauriot. Rouva OK, pyörä ei. Vaan enpä kyllä tajua, mistä se ruotsi siihen hyppäsi.

Uutisia: huomenna on taas joukkoliikennelakko, tällä kertaa koko Randstadissa. Amsterdamissa aiotaan kaataa puu, josta Anne Frank kirjoitti monesti päiväkirjassaan. Rita Verdonk tahtoo varapääministeriksi seuraavaan hallitukseen (aiheutettuaan nykyisen kaatumisen ja ennenaikaiset vaalit).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti