22.11.06

TuloksiaHankalalta näyttää. Tulokset ovat suunnilleen sellaiset, kuin exit polleista pääteltiin. Paitsi että Geert Wildersin ksenofobinen äärioikeistoidiotismi saa yhdeksän paikkaa. SP voittaa isosti, ja siihen olen tyytyväinen. Mukavaa, että vasen laita voittaa, arveluttaa vain, että nämä eivät ole kovin arvoliberaaleja vasureita nämä. Ja minä taas...

CDA pysyy suurimpana puolueena. VVD onneksi hävisi sen verran, ettei mene ihan helpolla hallitukseen. Hallitustunnustelut ovat aivan auki. Mahdollisuuksia:

CDA - PvdA - ChristenUnie?

CDA - PvdA - SP? En usko, CDA jäisi liian pahasti alakynteen.

Muu, mikä?

Kaksijakoiset fiilikset tästä sitten jäi. Ja päällimmäisenä tuntemuksena, että tämä maa on varsin jakautunut, kun ääniä menee paljon sekä ihan vasemmalle laidalle että ihan oikealle laidalle. Onhan se toista kuin meillä Kekkoslovakiassa, jossa kolme suurinta puoluetta ovat olleet jo aikoja hiilikopioita toisistaan..


1 kommentti:

  1. Totta, Suomen puolueet alkavat olla toistensa kopioita. Jopa RKP mainostaa nykyisin olevansa "suomalainen kansanpuolue" Stefan Wallinin torson kera - ja näyttää erehdyttävästi Kataisen ja Vanhasen kopiolta. Politiikassa näemmä pärjää, jos on hiekanvärinen mies. Puolueella ei ole niin väliä.

    VastaaPoista