7.11.06

ElectionsUSA:ssa on tänään vaalit. Täytyy myöntää, että olen seurannut niitä vaaleja varmaan enemmän kuin hollantilaisia, vaikka täällä asunkin. USA:n politiikka on kiinnostanut jo vuosikausia, ja olenkin roikkunut amerikkalaisissa isoissa poliittisissa blogeissa jo pari vuotta. Amerikkalaisissa vaaleissa on paljon viihdearvoakin. Kuka tekee törkeimmän vaalimainoksen? Entä mikä on vaalipäivän törkein temppu, vanha kunnon uhkailu, väärän informaation jakaminen (hukkasin uutistarinan, mutta julisteissa luki "vältä ruuhkaa, äänestä keskiviikkoaamuna"), vai ehkä radion hätäilmoitusjärjestelmän käyttäminen vaalimainontaan?

Itse vaaleissa tuntuu tällä kertaa olevan paljon pelissä, vaikka täältä katsoen amerikkalaiset pääsevätkin valitsemaan vain kahden oikeistolaisen bisnespuolueen välillä. Demokraattikongressi pystyisi mahdollisesti rajoittamaan Bushin jengin toimia. Äänestäjät ovat kyllästyneitä kehnosti sujuvaan Irakin sotaan ja Bushiin yleensä. Saddam Husseinin kuolemantuomiokaan ei tainnut toimia toivotulla tavalla innostajana, vaan toi vain Irakin etualalle vaalikampanjan viime hetkillä.

Ulkoblogistanin Anna tarkkailee tilannetta paikan päällä Teksasissa.


2 kommenttia:

  1. Jännäys jatkuu, mutta hyvältä näyttää - ainakaan demokraatit eivät sössineet kampanjaansa ihan kokonaan (ovat nimittäin itsekin myöntäneet että jos eivät nyt saa tasapainoa keikautettua niin silloin on syytä katsoa peiliin). Paljon on kuitenkin vielä pelissä!    Täällä meillähän tosin republiikaaneilla on aikamoisen vahva ote kuten aina. Sydänmaita...

    VastaaPoista

  2. Senaattipaikoista taisi muutama mennä uudelleenlaskentaan, eli jännäämistä riittää useallekin päivälle.

    VastaaPoista