3.11.06

Kansanvaltaa


Postilaatikkoon oli ilmestynyt kaksi äänioikeuslappua. Mitä ihmettä? Saatekirjeestä selvisi, että vaikka kyse onkin 22.11. järjestettävästä äänestyksestä, emme kuitenkaan saa äänestää sen päivän parlamenttivaaleissa. Meillä on kuitenkin äänioikeus samassa yhteydessä järjestettävässä Delftin laajuisessa kansanäänestyksessä, jossa äänestetään ulkoilualue Delftse Houtin asemakaavan muutoksesta. Tällä hetkellä Delftse Houtissa on leirintäalue ja ulkoilualue. Leirintäalue on aidattu, ulkoilualue täysin vapaasti kuljettavissa. Leirintäalueella on tila käynyt ahtaaksi, ja se tahtoo siksi laajentua ulkoilualueelle. Tästä saamme lausua mielipiteemme äänestämällä.

Vaikka ymmärrän, että moninaisille ja erilaisille kansanäänestyksille jotkut naureskelevat, on tämä kuitenkin mielestäni hyvä homma. Muutos vaikuttaa delftläisten elämään, joten on oikein, että delftläiset siitä äänestämällä päättävät. Jotenkin tuntuu, että Helsingissä tuollainen päätös tehtäisiin kabinetissa, ja sitten myöhemmin sanottaisiin valittajille, että olette myöhässä liikenteessä - mitäs ette valittaneet silloin, kun kaavamuutos oli esillä Virasto X:n kellarikerroksen kopiokoneen takana olevan huoneen sivukomerossa.

Kävimme valokuvakerhon 30-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisissa kaupunginkirjastolla. Meneer Norbart piti puheen, jossa kerrottiin, mitä mikäkin maksoi silloin 30 vuotta sitten. Hollantilaiset ilmiselvästi tykkäävät puhua rahasta. Kuvat olivat aika hienoja. Olisi niitä voinut enemmänkin olla.

Supermarketissa oli kissanruokakeräys. Paikallinen löytökissatalo oli aulassa ottamassa vastaan ruokaa ja hiekkaa. Hyvä idea sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti